Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

13/03 Webinar “Una sola Salut” (One Health). Responsabilitat i ètica empresarial”

març 13 @ 5:00 pm - 6:00 pm

El proper 13 de març, ACCID i la consultora social Invenies, entitat associada, organitzem un webinar en què tractarem sobre el concepte “Una sola Salut (One Health)” estès a l’àmbit empresarial, amb la idea d’analitzar com actualment les accions d’una empresa tenen un impacte més enllà dels resultats econòmics i cal que es tingui en compte la seva repercusió en l’entorn, des dels treballadors o els clients amb els quals es relaciona fins al medi ambient i amb la societat. Un debat que entronca amb l’ètica i les responsabilitats empresarials.

De la mateixa manera que el concepte “One Health” –“Una sola salut” aplicat a l’àmbit sanitari defineix i proposa un abordatge global entre la salut humana, la salut animal i el medi ambient, el ponent, Jordi Martí, professor d’Economia i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona, proposa estendre aquest concepte a l’espai en què opera una empresa, analitzar les interrelacions i subratllar que les accions i responsabilitats van més enllà del terreny econòmic.

En el punt de partida d’aquesta conferència en línia hi ha l’article escrit per Jordi Martí “La informació no financera a l’empresa”, publicat a la monografia de l’ACCID “Informació No Financera: Clau per a la millora de la informació empresarial”. L’autor hi apunta que “avui els nous models de gestió reclamen reconèixer, registrar operacions que van més enllà de la mera activitat comercial i financera”. L’article destaca el paper dels nous consumidors actuals, molt més ben informats i per tant, més exigents, els riscos reputacionals, la responsabilitat social i corporativa, així com les variables més rellevants que ha de controlar una empresa per tal d’evitar aquest risc: el medi ambient, l’actuació sobre la societat i els mecanismes de control del bon govern dels òrgans directius.

Introducció i moderació

Montserrat Casanovas, Presidenta d’ACCID, catedràtica de Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona. Acadèmica de Número de la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED).

 

Josep Maria Caselles, Soci Fundador i Director General d’Invenies S.L., Màster en Administració i Direcció d’Empreses MBA-ESADE. Enginyer Químic IQS, Universitat Ramon Llull. Strategic Management Course, Princeton University (NJ, USA).

 

Ponent

Jordi Martí Pidelaserra, Doctor en ciències econòmiques i empresarials, membre de la Junta de Govern d’ACCID, professor d’Economia i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona, acadèmic de número i membre de la Junta de Govern de la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED).

Activitat gratuïta.

Inscripció

Formulari inscripció

Mostra els detalls

Data:
març 13
Hora:
5:00 pm - 6:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Lloc web:
www.accid.org

Organitzadors

ACCID
Invenies
Lost password?