La Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED) va celebrar entre els passats 31 de gener i 1 de febrer amb una excel·lent acollida a la seu del Parlament Europeu de Brussel·les, a invitació de la mateixa cambra, la sessió acadèmica “Reptes vitals 2023. La Unió Europea a la cruïlla“, que va comptar amb la participació d’una nodrida representació acadèmica, entre d’altres la participació de la Dra. Montserrat Casanovas, presidenta de l’ACCID i destacats europarlamentaris. La institució reforça així la seva aposta europeista amb una cita que es va completar amb una sessió a l’Ambaixada d’Espanya a Brussel·les i que va definir el marc de la tercera edició del projecte Reptes Vitals per a una Nova Era, on experts de referència als seus àmbits aborden des d’una mirada pluridisciplinària els reptes que afronta la humanitat en temps de crisi.
Inaugurada per Alfredo Rocafort, membre de la Junta de Govern de la Fundación Independiente, acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres i acadèmic de número i president de la Junta de Govern de la RAED, i Dolors Montserrat, exministra del Govern d’Espanya i portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu, la cita va abordar els sis grans àmbits de la que ja serà el tercer lliurament dels Reptes Vitals de la Reial Acadèmia, en altres sessions que van portar per títol “Política exterior i de defensa de la Unió Europea“, “Noves necessitats de l’economia postpandèmia“, “Energia i medi ambient“, “Reformes institucionals“, “Digitalització i nous reptes” i “Valors de la Unió“.
Al debat “Noves necessitats de l’economia postpandèmia”, la Dra. Montserrat Casanovas, va presentar la ponència “La transposició a la normativa espanyola de la directiva d’accessibilitat als productes i serveis financers”, en què va analitzar com afectarà el cas espanyol la Directiva d’Accessibilitat als Productes i Serveis Financers, que té per objectiu contribuir al correcte funcionament del mercat interior, aproximant les disposicions legals, reglamentàries i administratives dels estats membres. “La importància d’aquesta directiva és la seva dimensió social ja que, afecta persones amb discapacitat, és a dir aquelles que tenen disfuncionalitats físiques, mentals, intel·lectuals o sensorials a llarg termini que en interactuar amb diferents barreres poden impedir la seva participació plena i efectiva a la societat, en igualtat de condicions que les altres”, va explicar.
[Més informació] Font: Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED)