Revista de Contabilidad y Dirección

Revista de Comptabilitat i Direcció núm. 16

Noves tendències en Transparència Empresarial

Diversos autors
editorial
Barcelona, 2013. 365 pàgines.
Preu soci: 18 €
Preu no soci: 18,95 €

La transparència es refereix a la informació que subministren les empreses, els governs, els agents socials, i qualsevol altra organització pública o privada a les seves parts interessades o stakeholders. La transparència és imprescindible perquè les parts interessades puguin conèixer com funciona l’entitat corresponent i així poder prendre amb coneixement de causa les decisions corresponents.

Al llarg dels últims anys s’ha anat incrementant la demanda d’una millora de la transparència el que ha generat un increment de la regulació sobre la matèria. Com a conseqüència d’això, les organitzacions fan cada vegada més esforços per millorar la quantitat i qualitat de la informació que subministren. Això és així no només pels canvis normatius, sinó també per qüestions ètiques i inclusivament per la voluntat de millorar la imatge projectada.

En aquesta monografia, s’inclouen en primer lloc diverses notes tècniques que permeten conèixer de forma pràctica i divulgativa els conceptes fonamentals de la transparència, així com els seus reptes i implicacions. A continuació, s’exposen diversos treballs d’investigació sobre la transparència, el resultat global, els maquillatges comptables i la informació mediambiental. Finalment, en la tercera part s’inclouen diversos casos pràctics sobre empreses reals (Bankia, Pescanova, OHL i Rio Tinto) per tal de poder comprendre millor la dimensió pràctica de la transparència.

Tweet