El passat 8 de maig va tenir lloc el III Congrés Català de Sostenibilitat al Campus de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L’esdeveniment, consolidat com una cita de referència per als professionals i entitats compromeses amb la sostenibilitat empresarial, va reunir representants institucionals, experts del sector i responsables d’organitzacions públiques i privades. La jornada es va iniciar amb la inauguració institucional a càrrec d’Àngels Fitó Bertran, rectora de la UOC; Carles Puig de Travy, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya; i Joan Vall Gil, president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya. A continuació, Jose Alberto Carbonell Camallonga, president del Port de Barcelona, va oferir la conferència inaugural, presentada per Xavier Baraza Sánchez, degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la UOC.
Es van dur a terme diverses sessions de treball que van abordar qüestions clau de l’agenda sostenible. La primera, centrada en l’aplicació i verificació dels informes de sostenibilitat, va comptar amb ponents com Gemma Sánchez-Danés (EFRAG), Xavier Angrill (Deloitte Espanya) i Francesc Garreta (Col·legi d’Economistes), sota la coordinació de Sergi Puig-Serra (Grant Thornton). Tot seguit, la sessió dedicada a la petjada de carboni i els plans de transició energètica va reunir professionals d’Aigües de Barcelona, ERCROS i RSM, amb la moderació d’Ana García Molina (Col·legi d’Economistes). El congrés va continuar amb una taula rodona sobre l’ estat actual dels requeriments d’informació corporativa sobre sostenibilitat, amb la participació destacada de Santiago Durán Domínguez (ICAC), Carles Puig de Travy i Joan Vall Gil, moderats per Joan Llobet (UOC).
A la tarda es va reprendre amb una sessió sobre estratègia corporativa en el marc de sostenibilitat actual, amb intervencions de representants de KPMG, Anthesis, el Consejo General de Economistas i Crowe. La jornada es va tancar amb una última sessió dedicada als casos d’èxit d’empreses catalanes en matèria d’ESG, amb ponències de BSM, FGC, la Fundació Carulla i Banc Sabadell, coordinats per Noelia Acosta (Baker Tilly). Finalment, es va fer la cloenda d’un congrés que va destacar per la seva capacitat de generar debat, compartir coneixement i impulsar accions reals cap a un futur més sostenible.