“La comptabilització d’ingressos a les Societats Anònimes Esportives” va centrar el webinar organitzat dijous 22 de juny per la Comissió Conjunta de Comptabilitat ACCID – CEC amb la intervenció com a ponents dels economistes Oriol Amat i Andrei Boar. El vicepresident de la Comissió Conjunta Martí Garcia Pons va moderar la sessió.
La conferència va posar de manifest com afecten les modificacions normatives quant al reconeixement d’ingressos diferits i la venda d’intangibles a les Societats Anònimes Esportives. Oriol Amat va exposar els darrers canvis normatius, des de l’ordre de l’any 2000 a les normes del Pla General de Comptabilitat (PGC) de 2007 i la incidència de les normes internacionals financeres (NIIF 15), ingressos per contractes amb clients, de 2014, les normes del PGC de 2021 i, finalment, la resolució de febrer de 2021 de l’ICAC quant al reconeixement d’ingressos.
A partir de destacar els ingressos a les Societats Anònimes Esportives, per la realització d’activitats, bé procedents d’actius intangibles bàsics (com ara la imatge de marca, per exemple), bé d’actius intangibles secundaris (drets d’explotació) i que es poden cedir, es van exposar les particularitats dels Ingressos diferits per cessió d’ingressos futurs (Norma 22 de l’Adaptació Sectorial), entre els quals, la ubicació al passiu o la venda incondicional, les especificitats del PGC de 2007 i 2021. Així mateix, el fet que els ingressos a distribuir en diversos exercicis no estava previst en el PGC 2007 o la consideració de bestretes rebudes per vendes o prestacions de serveis a llarg termini (periodificacions a llarg termini) en el passiu no corrent, a més de com el PGC de 2021, amb la incorporació de la norma NIIF 15, introdueix el concepte de “transferència de control” – “el client assumeix els riscos i beneficis significatius inherents a la propietat de l’actiu”.
Andrei Boar va explicar, quant a l’”impacte al Fair Play”, les diferències netre el “límit del cost de la plantilla esportiva (LCPD)” (que inclou ingressos, els costos no esportius, sancions, import per seccions i filials, o el percentatge de les pèrdues Covid) i el “Cost de la plantilla esportiva” (que inclou salaris fixos, variables, drets d’imatge o amortitzacions de fitxatges). A continuació va detallar com la relació entre els dos conceptes determinarà l’aplicació de la norma 1:1 o l’article 100 de la normativa FFP-LaLliga i les característiques de l’LCPD. Vegeu els detalls a la presentació dels ponents.
- Presentació “La comptabilització dels ingressos a les Societats Anònimes Esportives” Format PDF, en català.