Més de 180 assistents en la III JORNADA BLOCKCHAIN organitzada a la seu de Casa Seat
La trobada, organitzada per ACCID i Barcelona Centre Financer Europeu, va tenir per lema “Euro digital, criptoactius i finances descentralitzades (DeFi)”.
Barcelona, 24 de novembre de 2021 – La seu Casa Seat va acollir la III Jornada Blockchain organitzada per ACCID (Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció) i Barcelona Centre Financer Europeu, que va reunir més de 180 assistents en format híbrid (presencial i virtual).
El Sr. Gabriele Palma, director de CASA SEAT, el Sr. Daniel Faura, president de ACCID, i el Sr. Luís Javier Herrero, president de Barcelona Centre Financer Europeu, van ser els encarregats de donar inici a la Jornada, fent referència a les anteriors edicions organitzades en la seu de la Borsa de Barcelona i exposant l’interès que susciten els temes que es van tractar.
A l’octubre de 2020, el Banc Central Europeu (BCE) va publicar un informe que analitzava la viabilitat d’emetre un euro digital: la seva consideració jurídica, les possibilitats de disseny i els enfocaments tècnics dels serveis que podria oferir. L’informe és el resultat del creixent interès de la societat per les monedes digitals i una resposta directa a l’amenaça percebuda per les autoritats europees a l’emissió de monedes digitals per part d’entitats privades com Facebook o descentralitzades com Bitcoin.
Les finances descentralitzades (DeFi) prioritzen la desintermediació i la descentralització per empoderar a les persones en detriment de les institucions. No obstant això, la falta de regulació, que inicialment es presenta com un avantatge, pot jugar en contra seva exposant als usuaris a uns certs riscos i frenant l’adopció generalitzada. La descentralització i la regulació poden conviure? serem capaços de trobar l’equilibri?
En aquesta jornada, es va tenir l’oportunitat de debatre amb experts i professionals de les finances tradicionals i les finances descentralitzades per entendre els reptes als quals s’enfronta el sector financer i d’aquesta manera ser conscients dels canvis que vivim.
La moderadora de la sessió, la Sra. Luz Parrondo, directora del Departament de Finances i Control en la UPF Barcelona School of Management, directora del Postgrau de Blockchain i altres DLT i doctora en economia i finances per la UPF, va ser l’encarregada de fer una breu introducció a les monedes digitals, CBDCs i DeFi.
A continuació, va donar pas i començament a la primera taula de debat de la trobada, amb el títol “L’Euro digital i sistemes de pagament alternatius”, composada pel Sr. Daniel Díez García, director d’Innovació i Ventures en Accenture, el Sr. José Manuel Marqués Sevillano, cap de la divisió d’innovació financera de la Direcció General Adjunta, Banc d’Espanya, el Sr. Jose F. Aznar, Elrond Network Ambassador, i el Sr. Alberto Gómez Toribio, director de productes crypto en 2gether.
En la segona taula de debat, també moderada per la Sra. Luz Parrondo i amb el títol “Els reptes de les finances descentralitzades”, va intervenir de nou el Sr. Daniel Díez García, i va estar acompanyat pel Sr. Edwin Mata Navarro, CEO & CoFounder de Brickken i partner en Attlon Law, el Sr. Albert Salvany Robled, consultor estratègic en Belobaba Cryptofund i director de Trading en BitBCN, i el Sr. Joaquim Matinero Tor, advocat Bancari-Financer & Blockchain en Roca Junyent i membre de l’equip regulador del Crypto Valley Association Suïssa (CVA).
Per finalitzar la interessant Jornada, els assistents presencials i virtuals van tenir l’oportunitat de preguntar i debatre amb els ponents per resoldre els seus dubtes sobre els temes tractats i que generaven més controvèrsia. Finalment es va donar lloc a un espai de Networking entre els convidats i els ponents presencials.