El passat dijous 19 d’abril es va celebrar a la seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya – CEC la conferència “Anàlisi de l’estat de fluxos d’efectiu” impartida per Núria Arimany i Carme Viladecans, professores del Departament d’Economia i Empresa de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, acompanyades per Martí Garcia, vicepresident de la Comissió de Comptabilitat (Comissió conjunta CEC-ACCID).
Na Núria Arimany i na Carme Viladecans ens van exposar la gran utilitat que ens proporciona l’Estat de Fluxos d’Efectiu (EFE) per a l’anàlisi de l’empresa.
L’anàlisi d’estats comptables ha anat experimentant canvis rellevants. Primer amb un enfocament patrimonialista donant molta importància al balanç, a través del qual s’analitza la capacitat de l’empresa per fer front als seus pagaments. Segon amb un enfocament econòmic, en el qual el resultat de l’exercici és la peça clau d’aquesta anàlisi i un indicador del bon funcionament de l’empresa. Tercer amb un enfocament de caràcter financer, posant en relleu que, per a la supervivència de l’empresa, no n’hi ha prou amb generar beneficis si no que també és necessari conèixer la capacitat de generar un determinat nivell d’efectiu. Amb l’elaboració de l’Estat de Fluxos d’Efectiu (EFE) es pretén donar informació sobre la tresoreria de l’empresa, no pretenent substituir en cap cas la que es desprèn de l’anàlisi convencional, que s’obté a partir del balanç i del compte de pèrdues i guanys. Cal establir, per tant, una complementarietat entre la informació que es pot extraure de l’anàlisi dels cinc documents que integren els comptes anuals, perquè només d’aquesta manera serà possible tenir una visió global de la situació patrimonial, econòmica i financera de l’empresa.
Tots els assistents a la conferència, que van voler, van poder adquirir el llibre “MASTER EN CONTABILIDAD”, a un preu especial i van rebre gratuïtament un exemplar d’un monogràfic editat per ACCID, per gentilesa de l’ACCID