El 23 de febrer amb la col.laboració del Club financer i fiscal de la CECOT es va presentar l’estudi “La importància dels intangibles en la creació de valor de l’empresa” a càrrec del Sr. Josep Maria Viedma, economista, Dr. enginyer industrial i economista, president de la Comissió d’Intangibles de l’ACCID, el Sr. Julià Manzanas, economista, president de la Comissió de Coneixement i Innovació del Col·legi d’Economistes de Catalunya, secretari de la Comissió d’Intangibles de l’ACCID i la Sra. Laura Sallent, economista, secretaria de la Comissió de Valoració d’Empreses de l’ACCID, gràcies a l’activitat conjunta que duen a terme la Comissió de Valoració d’Empreses–Comissió d’Intangibles de l’ACCID i la Comissió de Coneixement i Innovació del Col·legi d’Economistes de Catalunya.
L’estudi presenta els intangibles com a eix de creació de riquesa en l’economia del coneixement, essent la font principal d’avantatges competitius empresarials.
El seu registre i monitorització és útil per mesurar, supervisar i gestionar els riscos, complementant la informació financera i generant un increment en la valoració de la sostenibilitat a llarg termini, suposant un augment de la capacitat de retorn no només als inversors, sinó també al conjunt de la societat.
També es van descriure diferents metodologies per valorar els intangibles, com ara mètodes basats en el cost, en el mercat i en els ingressos.
També es va incloure en el estudi altres indicadors o KPI que s’utilitzen a dia d’avui per monitoritzar informació no financera de les empreses.
Per últim, es van analitzar 3 casos pràctics d’empreses molt diverses com Mediquo (PIME), Jasper (ScapeUp) i Fluidra (Gran empresa), per veure quina importància donen als seus intangibles, quins KPI no financers monitoritzen i quina és la seva evolució.