En el marc de la Comissió de Comptabilitat (conjunta CEC-ACCID), va tenir lloc dijous 24 de febrer el webinar de presentació de la nova revista de comptabilitat i direcció número 32: “Mesura i gestió de l’impacte social de les organitzacions“.
L’acte va començar amb una introducció del Sr. Ramon Bastida, economista, Vice-degà de Transferència de Coneixement de la UPF-Barcelona School of Management i coordinador de la Revista. Seguidament es va impartir el webinar d’un dels articles del monogràfic, amb el títol “La Comptabilitat Social en la gestió sostenible a llarg termini” a càrrec dels ponents Leire San-José, doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials. Professora de Finances en la Universitat del País Basc UPV/EHU, i José Luis Retolaza Avalos, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials. Professor d’Economia en la escola de negocis Deusto Bussiness School. Els va acompanyar el Sr. Martí García, president de la Comissió de Comptabilitat (comissió conjunta CEC-ACCID), gràcies a la coorganització del Col·legi d’Economistes de Catalunya i a la “Càtedra de Transparència i Control ACCID i UPF Barcelona School of Management”.
Els conferenciants van esmentar que, l’actual comptabilitat econòmic-financera, permet només una aproximació parcial al valor que generen i distribueixen les empreses en particular i les organitzacions, en general. Es fa necessari desenvolupar un sistema més holístic d’informació que visibilitzi no sols el valor de mercat distribuït als diferents stakeholders, sinó també les transferències de valor de no mercat i emocional. Aquest sistema holístic d’informació és el que coneixem com a comptabilitat social monetària o stakeholder accounting.