El dimecres 25 de novembre gràcies a la plataforma del Col.legi d’Economistes de Catalunya en el marc de la Comissió d’Auditors de Comptes | REA Catalunya i la Comissió de Comptabilitat (Comissió conjunta CEC-ACCID) es va impartir el webinar “El cash flow o fluxos d’efectiu: confusió en el seu concepte, veritats i mentides” a càrrec del Sr. Emili Gironella, economista, auditor de comptes, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, acadèmic numerari de la Real Academia Europea de Doctores-Barcelona 1914, membre del Consell Assessor de l’ACCID i acompanyat del Sr. Emilio Álvarez, president de la Comissió d’Auditors de Comptes | REA Catalunya i el Sr. Martí Garcia, president de la Comissió de Comptabilitat (comissió conjunta CEC-ACCID).
A la sessió E.Gironella va fer menció que el Cash Flow és un tema amb gran incidència avui en dia per que les empreses moren per problemes en la tresoreria i no pas per tenir pèrdues, sinó que moren per no poder fer front als pagaments.
Va explicar que en la composició dels Comptes anuals trobem l’Estat de Fluxos d’Efectiu (EFE) on es recullen els cobraments i pagaments que ha fet l’empresa en un període determinat, normalment un any, degudament estructurats per al final conèixer l’augment o disminució dels Cash Flow generat o consumit durant el període descrit i que entre els mètodes per presentar els fluxos d’efectiu (cobraments i pagaments) de les activitats d’explotació, es troba el mètode directe, que aconsella la NIC 7, enfront el mètode indirecte que utilitza el PGC. Particularment E.Gironella va exposar que és partidari d’utilitzar el mètode directe perquè l’indirecte no facilita la informació necessària a l’empresa per conèixer la seva liquiditat i viabilitat i que aplicant la lògica, l’actual Impost de Societats hauria de ser substituït per un impost sobre els cash generat, per ser un paràmetre més lògic i adequat que el del benefici.