Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

18/04 Webinar “La insuportable lleugeresa de la següent generació a les empreses familiars”

abril 18 @ 5:00 pm - 6:00 pm

18 d’abril a les 17 H 

Conferència en català

La successió a l’empresa familiar

ACCID i la consultora Family Business Solutions organitzem el proper 18 d’abril, de 17 a 18 H, un webinar en què analitzarem les perspectives que planen sobre els futurs successors en l’empresa familiar. En una picada d’ullet a l’obra de l’escriptor Milan Kundera, el títol del webinar al·ludeix a la idea de tractar d’aclarir els camins davant de l’emboirat horitzó que se li presenta a la següent generació de l’empresa familiar. També abordarem les estructures de govern amb l’objectiu de diferenciar els àmbits familiar i empresarial.

Successor competent i a més, ben motivat: al marge de les competències específiques –coneixements quant a l’empresa, l’economia, finances i màrqueting- els darrers anys s’ha posat el focus dels atributs desitjables dels successors en aspectes conductuals, com l’actitu cap a la carrera empresarial, el compromís afectiu amb l’empresa familiar i en particular la capacitat de gestionar conflictes interns dins de l’empresa. En aquest context, el Mindfulness –eina que facilitaria la mesura del nivell de benestar i de capacitat d’atenció dels joves successors en la seva etapa de formació- s’obre com un recurs que els proporcioni beneficis rellevants.

Estructures de govern: com evitar que l’espai familiar esdevingui un consell d’administració

En un nucli familiar pot resultar difícil separar l’espai de relació informal del de la formalitat de presa de decisions o de debat davant la marxa de l’empresa. Per evitar que els espais informals esdevinguessin àrees permanents de decisió empresarial, l’Associació Catalana de l’empresa familiar -l’ASCEF- va recomanar la implantació del Consell de Família.

Introdueix i modera

Vicente Cebollero, auditor i conseller de la Junta de Govern de l’ACCID.

 

 

 

Ponents

Manel Plana, Professor associat a la Universitat de Lleida. Membre de la càtedra d’Empresa Familiar de la Universitat de Lleida.

 

 

Ricard Agustín, Fundador de Family Business Solutions i consultor d’empreses familiars. CE i Màster en Màrqueting per ESADE, PDD i PADE per l’IESE i IMP per l’INSEAD.

 

 

Aquesta conferència es fa en el marc de la publicació de la Revista de Contabilitat i Direcció “Noves tendències en la direcció de l’empresa familiar(núm.22), editada per l’ACCID.

Inscripció

Formulari inscripció

 

Mostra els detalls

Data:
abril 18
Hora:
5:00 pm - 6:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Lloc web:
www.accid.org

Organitzadors

ACCID
Family Business Solutions
Lost password?