Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

26/04 Online | Webinar: les normes d’informació sobre sostenibilitat

abril 26, 2023 @ 5:00 pm - 6:00 pm

26 d’abril de 2023 a les 17 h

Conferència en català

La nova directiva de la Unió Europea sobre informació corporativa en matèria de sostenibilitat millorarà la rendició de comptes de les empreses davant del públic, amb l’obligació d’informar regularment sobre l’efecte de la seva activitat en les persones i el medi ambient. Una iniciativa que pretén reforçar l’economia social de mercat a la UE i que ha de suposar un avenç cap a l’establiment d’estàndards sobre sostenibilitat globalment. L’objectiu és equiparar amb el temps la informació sobre sostenibilitat amb la informació financera, fet que ha de permetre al públic accedir finalment a dades fiables i comparables.

La nova legislació tracta de cobrir llacunes a la normativa vigent sobre informació no financera i introdueix obligacions més detallades sobre l’impacte de les empreses al medi ambient, els drets humans i l’àmbit social, basats en criteris comuns en línia amb els objectius de la UE sobre el clima. Es preveu que la Comissió aprovi els primers estàndards el juny del 2023.

Una de les claus de l’èxit de l’aplicació de les normes de sostenibilitat corporativa és la interoperabilitat entre les diferents normatives que s’estan desenvolupant i, per tant, estiguin coordinades i harmonitzades, de manera que les empreses que operen en diferents països o continents, no hagin de duplicar la informació de sostenibilitat, i els seus costos de preparació. A la sessió analitzarem amb detall les normes.

Ponents:

– Ramon Bastida, economista, Professor Associat de comptabilitat i finances de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) – Barcelona School of Management (BSM), Professor Adjunt a la Facultat d’Economia i Empresa de la UPF, Vicedegà de la UPF-BSM de Transferència de Coneixement i Recerca.

– Xavier Subirats, economista, soci director d’AMSEL Assessors, consultor en negocis internacionals per a Pimes, participa en els consells d’administració dels grups AirMed, Assolim, Balfegó, Edomsa, Trendytex i assessora a Espanya les multinacionals Aboca SpA i Supergroup Plc. És Vicepresident primer de l’ACCID.

Formulari inscripció

Acte organitzat per:

 

 

Mostra els detalls

Data:
abril 26, 2023
Hora:
5:00 pm - 6:00 pm
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
Lloc web:
www.accid.org

Organitzadors

ACCID
UPF-Barcelona School of Management
Lost password?