Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

22/10 Conferència: “Les cobertures comptables per cobrir riscos d’inversió” (Comissió de Comptabilitat conjunta CEC-ACCID)

octubre 22, 2019 @ 7:00 pm - 8:30 pm

L’estudi de les inversions a l’estranger comporta controlar molts més factors que en una inversió domèstica. Quan es realitzen inversions en el propi país, es descura el control sobre alguns elements, ja que el coneixement sobre la realitat jurídica, tributària, laboral, mercantil li permet una confiança que no es troba quan els fluxos monetaris travessen fronteres. Molts riscos es poden assegurar, uns altres es poden cobrir i els que resultin impossibles o inviables d’assegurar o cobrir és necessari mitigar-los. En la mesura del risc que es pugui assumir, cal intentar pressupostar tots els escenaris i, per tant, cal subdividir la inversió en parts més petites, parts que siguin controlables.

En la sessió s’explicarà el tractament que han de rebre les cobertures comptables per part de l’empresa segons la normativa establerta en el PGC per a la valoració dels instruments financers.

Per mitjà d’una operació de cobertura un o diversos instruments financers, que reben el nom d’instruments de cobertura, es designen perquè cobreixin un risc específic identificat del qual se sap que podria suposar un impacte en el compte de pèrdues i guanys de l’empresa a causa de variacions en el valor raonable o en els fluxos d’efectiu d’una o diverses partides cobertes.

Ponent:

Jordi Martí Pidelaserra, Economista. Professor Titular d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona

Representant CEC:

Martí Garcia, President de la Comissió de Comptabilitat (Comissió conjunta CEC-ACCID).

Lloc:

Col·legi d’Economistes de Catalunya
Pl. Gal·la Placídia, 32. Auditori
08006 Barcelona

Tots els assistents a la conferència rebran un exemplar gratuït del monogràfic:
“Finances i controlling internacionals”

Nota Informativa:
Acte organitzat per la Comissió de Comptabilitat (Comissió conjunta CEC-ACCID)
Aquesta conferència homologa 1,5 hores REA i RECC

 

Mostra els detalls

Data:
octubre 22, 2019
Hora:
7:00 pm - 8:30 pm
Lloc web:
www.accid.org

Recinte

Col·legi d’Economistes de Catalunya
Plaza Gal·la Placídia, 32,
Barcelona, Barcelona 08006
Telèfon
934161604
Visualitza el lloc web de Recinte

Organitzador

Comissió de Comptabilitat (Comissió conjunta CEC-ACCID)
Lost password?