Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

16/12 Conferència ONLINE (Webinar): “La importància dels intangibles en la creació de valor de l’empresa”

desembre 16, 2021 @ 6:00 pm - 7:30 pm

CONFERÈNCIA EN CATALÀ

L’estudi presenta els intangibles com a eix de creació de riquesa en l’economia del coneixement, essent la font principal d’avantatges competitius empresarials. El seu registre i monitorització és útil per mesurar, supervisar i gestionar els riscos, complementant la informació financera i generant un increment en la valoració de la sostenibilitat a llarg termini, suposant un augment de la capacitat de retorn no només als inversors, sinó també al conjunt de la societat. Malgrat la seva utilitat, existeix una manca de reglamentació a nivell nacional o europeu que permeti homogeneïtzar criteris, valorar actius intangibles i comparar empreses.

Existeixen algunes iniciatives que pretenen estandarditzar els processos de recol·lecció de la informació no financera i de la valoració dels intangibles. A l’estudi es descriuen diferents metodologies per valorar els intangibles, com ara mètodes basats en el cost, en el mercat i en els ingressos, i es focalitza en l’evolució de la ràtio Valor de mercat/Valor comptable dels últims anys al mercat de capitals espanyol. Aquesta ràtio il·lustra la diferència entre la valoració que es fa de les empreses segons el seu valor en llibres i el valor que li atorga el mercat. Aquesta diferència es pot catalogar com el valor del seus intangibles. Al 2019, el mercat valorava de mitjana 2,55 vegades el valor comptable de les empreses. També s’inclouen en el estudi altres indicadors o KPI que s’utilitzen a dia d’avui per monitoritzar informació no financera de les empreses, com per exemple el Net Promoter Score, l’Índex d’Interacció amb el client, l’Índex d’èxit de l’I+D o l’Índex de pèrdua de clients, entre d’altres.

Per últim s’analitzen 3 casos pràctics d’empreses molt diverses com Mediquo (PIME), Jasper (ScapeUp) i Fluidra (Gran empresa), per veure quina importància donen als seus intangibles, quins KPI no financers monitoritzen i quina és la seva evolució.

 

Ponents:

José M. Viedma Martí, economista, president de la Comissió d’Intangibles de l’ACCID i Soci de M & A Fusiones y Adquisiciones.

Julià Manzanas, economista, vicepresident de la Comissió d’Intangibles de l’ACCID. President de la Comissió d’Economia del Coneixement i Innovació al CEC. RBDM South Europe a Areopa Group. Fundador de Cabier Institute. Fundador de White Guard. M&A partner a ZINCO BUSINESS SOLUTIONS. Advisor and mentor of Start Ups.

Laura Sallent Cucurella, economista, secretaria de la Comissió de Valoració d’Empreses de l’ACCID. Consultora empresarial. Professora de comptabilitat i finances. Fundadora de Lemon Value.

 

Com accedir a la xerrada ONLINE?

Abans de l’acte rebrà un correu electrònic amb l’enllaç URL i contrasenya per a poder accedir a la sessió ONLINE.

  • Per accedir cal identificar-se amb el nom, cognoms i adreça de correu electrònic. 
  • Per escoltar als ponents, abans d’accedir a la sala, ha d’activar el micròfon.
  • Un cop dins de la sala, els micròfons dels assistents estaran apagats durant tota l’activitat per a no interferir en les ponències.
  • Es podran fer preguntes a través del xat de preguntes i respostes o amb el botó d’aixecar la mà per a intervenir amb veu.

Podrà gaudir de la xerrada dels ponents i veure la presentació Power Point.

Per a qualsevol dubte contacti al correu comunicació@accid.org

Mostra els detalls

Data:
desembre 16, 2021
Hora:
6:00 pm - 7:30 pm
Lloc web:
www.accid.org

Organitzador

ACCID
Telèfon
934161604 ext. 2019
Correu electrònic
info@accid.org
Visualitza el lloc web de Organitzador
Lost password?