Aquest esdeveniment ha estat ajornat, properament els mantindrem informats de properes dates per realitzar-lo.
16 de maig a les 17 H
Conferència en castellà
El proper 16 de maig, de 17 H a 18 H, l’ACCID organitza un webinar en què s’analitzarà el procés d’elaboració d’una Due Diligence des de la perspectiva ambiental, que sense ser una obligació legal, és d’extrema rellevància en qualsevol procés de negociació a la vista d’una inversió en una empresa, ja que permetrà conèixer ‘l’herència’ associada al negoci, com a potencials costos que s’hauran d’assumir per responsabilitats legals desconegudes, passades, presents i/o futures.
El procés de Due Diligence permet obtenir una informació no pública molt rellevant per al procés de negociació. Ajuda a maximitzar les sinergies i prendre decisions que millorin la rendibilitat una vegada realitzada la inversió. Les sinergies detectades seran determinants per a la consolidació del negoci, ajustant l’estructura de l’operació i/o el millor mètode de finançament. Com a objectiu de la Due Diligence ambiental es descriu la identificació dels passius ambientals, reals i potencials, categoritzant-los i assegurant que totes les parts són considerades per a fonamentar la presa de decisió.
Entre els beneficis que es poden obtenir en realitzar una Due Diligence Ambiental es troben:
- Identificació́ dels riscos i les responsabilitats mediambientals presents i futurs.
- Oportunitat de treballar en aquests riscos i responsabilitats per formular una postura de negociació́.
- Reducció dels costos per part del comprador.
- Des del costat del venedor, millor preparació per presentar-se davant dels inversors o compradors.
- Ajuda a preparar les estratègies per endavant per gestionar els riscos potencials.
- Ajuda a decidir l’assignació dels riscos i les responsabilitats després de l’operació.
La Due Diligence Ambiental permet valorar aspectes no purament normatius i de llarg termini com analitzar l’evolució històrica d’un negoci (empresa/servei/emplaçament) depenent de la seva localització, sector o altres aspectes i les necessitats que siguin rellevants. Per exemple, l’adquisició d’una empresa química pot tenir uns requisits completament diferents dels de l’adquisició d’una unitat de fabricació tèxtil.
Ponent
Joana Capote Soares és Enginyera Ambiental BSc amb un Mestratge en Arquitectura i Sostenibilitat, amb més de 17 anys d’experiència en auditories ambientals (EDD), de salut i seguretat (EH&S), així com en assistència tècnica i regulatòria a l’àmbit de M&A – Merge and Acquisition. Ha liderat i participat en processos de gestió de riscos i oportunitats en avaluacions ambientals (ESA), auditories corporatives, implementació de sistemes de gestió globals d’EH&S i desenvolupament d’estratègies corporatives de sostenibilitat i programes de reducció d’energia.
Hi participa
Oriol Solé Pellisa és llicenciat en Economia i en Administració i Direcció d’Empreses, Executive MBA i màster en direcció financera, i auditor de comptes. Amb més de 20 anys d’experiència en l’assessorament empresarial, és el màxim responsable a EXA Advisory Services quant a l’elaboració d’informes econòmico-financers i plans de negoci, dictàmens pericials i actuacions judicials, assessor en processos de compravenda d’empreses i pràctica de Due Diligence.
Aquesta conferència es realitza en el marc de l’article “Due Diligence des d’una perspectiva ambiental”, obra de Joana Capote, publicat a la Revista de Comptabilitat i Direcció “Informació i Gestió ESG”, Vol. 34 any 2022, pp. 109-123 109